• Michael McKenna lyfte frågor om moraliskt ansvar och klander

[2017-06-02] Moraliskt ansvar, klander och berömvärdhet var i centrum för filosofiska samtal när institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori och forskningsprogrammet Gothenburg Responsibility Project gästades av professor Michael McKenna från University of Arizona.

• Paul Russell intervjuad av 3:AM Magazine

[2016-06-17] Professor Paul Russell, ledare för Gothenburg Responsibility Project, är en pessimist gällande frågan om vi har en fri vilja. Det är en av många frågor han ger svar på i en intervju i litterära 3:AM Magazine. I den utförliga intervjun, diskuterar Russell ett flertal av GRP:s kärnfrågor.

• Professor David Shoemaker besöker GRP under en månad

[2016-06-16] Gothenburg Responsibility Project är glada att kunna presentera att professor David Shoemaker (Tulane University) kommer att bli vår nästa gästforskare vid GRP. Professor Shoemaker kommer att vara hos oss i Göteborg från 21 augusti till 19 september, 2016.

• Manuel Vargas höll en kurs om moraliskt ansvar, fri vilja och politik

[2016-05-30] Professor Manuel Vargas höll i samarbete med GRP en seminariekurs riktad mot studenter på avancerad nivå och doktorander. Kursen fokuserade på aktuell forskning om moraliskt ansvar och fri vilja samt relationen mellan dessa ur samhälls- och politiskt filosofiskt perspektiv.

• Luke Russell om förlåtelse

[2016-05-25] Luke Russell gav idag en öppen föreläsning om lidande som ett skäl till förlåtelse.